Idei in Monolog

Categoria Floare de Mina

Silviu Ardelean (gunoier): Acum 2 ani o firma vroia sa ma atraga pe o pozitie de team leader exact pe ceva “embeded” si le-am multumit frumos. Prefer creeativitatea si complexitatea specifica aplicatiilor ptr. PC.

mesajflaviu (programator de ocazie): Faina treaba … un lucru e sigur : cu cat aprofundezi MFC-ul , cu atat il gasesti mai elegant !

viorel2005 (retardat): In prima versiune a cartii lui Charles Petzold de programare in Windows, era o propozitie despre niste “eroi necunoscuti” care au pus bazele sistemului Windows(chiar daca a fost inspirat de la Apple, totusi el este un succes comercial). Acum hardware-ul dicteaza totul si apoi software-ul. De aceea nu exista tablete Windows. Si atunci se ajunge intr-o directie managed. Legea lui Moore va limita puterea lui C++.

Ovidiu Cucu (comandant de linie): O problema am avut-o si am pierdut ceva timp din cauza ei, in momentul in care am vrut sa fac build din linie de comanda (devenv.exe… ). Recomandare: pune cele doua configuratii (pt Win23 si x64) in solutii (sln-uri) diferite.

Marius Bancila (seful clasei): Printre avantaje [pe 64-bit, n.r.] se numara accesul la mai multa memorie, accesul la fisiere mai mari de 4GB.

BlaxxunRomania (impiegat virtual): Evident că în primul rând are o cale ferată trenuleț și vagonașe … E ca la chestiile ale cu trenulețe, numai că este doar în calculator, nu și în realitate.

viorel2005 (condamnat la reusita): Dar, daca vrei sa fii un programator foarte bun de C++ , sfatul meu este sa incepi cu programarea in limbaj de asamblare si apoi sa te distrezi spargand scheme de protectie ale programelor care le cumperi. Dupa aceea, poti sa incepi cu C si WIndows API.

Ovidiu Cucu (MVP Visual C++): Ufff! Pe stiva nu “aloci” nimic. Pe stiva se pun date cu instructiuni PUSH de unde se iau inapoi cu POP dupa regula LIFO (last in – first out).

Silviu-Marius Ardelean (mascota BitDefender), in monolog cu Mircea Badea: Si eu sunt absolvent de liceu informatic, chiar si politehnica, dar spre deosebire de “informaticianul” Badea eu chiar lucrez in, poate, ceea mai mare si emblematica companie software din acesta tara.

Marius Bancila (pastor): TrueType a fost invetat de Apple. Implementarea TrueType la Microsoft se numeste ClearType.

Darie17 (criptolog german), despre Blowfish: Algoritmul dat de tine este, dupa cum se pare, foarte slab. […] algoritmul nu face decat o simpla operatie de adunare modulo x si reprezinta astfel cel mai primitiv algoritm de criptare.

Aurelian Popa (dactilograf)De ce mediul de dezvoltare (IDE) este mai important decât limbajul de programare, framework-ul sau tehnologia în sine…

Darie17 (super-erou)Si totusi, cred ca primul program e mai, hai sa zicem rapid, daca mai vrei raspunsul (zic si eu). Pentru ca primul program are in main 4 linii de cod, al doilea cinci…

Andrei Munteanu (jurnalist la Racnetul Carpatilor)Programarea presupune mult lucru în fata calculatorului, fiind nevoie de o atentie maxima.

Silviu-Marius Ardelean (fost pescar): Tind sa cred ca sunt un idealist, poate si putin naiv. Naiv, pentru lumea in care traim.

Darie17 (matematician, prietene), despre XOR fiind mai tare ca Blowfish: Se foloseste principiul unei functii bijective inverse catre ea insasi.

Fulga Marian (colectionar de hasis), despre limbajul de programare FUL: Totul se face citind si scriind, ce scriem aia apare, ce scriem aia ramine. Decizia , conceptia, realizarea ne apartine si o materializam exact cum o gindim noi insine cu propria noastra minte – nu a altcuiva- Nu mai depindem de de nimeni .

Silviu-Marius Ardelean (controlor pe vagonet), despre scrisul de valori intr-un array: Pentru cultura ta, doresc sa te informez ca astfel de procesari se fac in algoritmii de traffic sign recognition si lane departure warning.

Cryogenic (hot de cai si poet)Felicitari, ai transformat o functie generica de copiat bytes in …. memcpy.

Ing. Boață Cristian (inginer): Deasemenea nici C++ nu se mai foloseste dupa 2000, fiind declarat UnSafe datorita pointerilor, inadecvat pentru programare in retea.

Silviu-Marius Ardelean (pretendent): Totusi, am pretentia ca sunt un umil blogaras… cu un trafic modest.

Darie17 (operator abac)De obicei nu se masoara rapiditatea programelor, ci complexitatea lor, pentru ca ea este cea decisiva la rulare. Daca complexitatea este O(n), asa cum este in cazul unui program cu unu sau 1000 de if-uri, timpul va varia atat de putin, incat indiferent cat de mare este programul (zic eu), nu cred ca o sa te influenteze, decat daca faci softuri pentru avioane si partea asta de cod e cea care ia decizia inainte ca avionul sa se prabuseasca la sol, unde fiecare fractiune de secunda conteaza…

Dieliric (majoreta): cloud nu foloseste cumva web 3.0?

Dieliric (gradinar): si eu am dat exemplul cu CUDA a carei tehnologie este gratis fata de cloud care costa

ghitzZza (haiduc): da, gama css3 cu svg si ecmascript inlocuieste tot flashul

Categoria Partidul, Ceausescu, Romania

Silviu-Marius Ardelean (comunist), despre Paunescu: Ca om, inteleg ca nu a fost un om rau, chiar daca a fost un militant al odiosului. Spre deosebire de dizidenti gen Liiceanu, el a indraznit sa scrie o astfel de poezie, in comunism.

Aurelian Popa (orator)Dar totusi … TU … da, cu TINE vorbesc. TU, cel ce ma citesti pasiv si fugitiv, cu scroll grabit in jos si printre randuri, — deci TU …

Silviu-Marius Ardelean (nomenclaturist), despre Dan Voiculescu dind bani la ologi ca Daniel muie ma btwSa-i dea Dumnezeu sanatate si sa reuseasca sa puna în practica ideile sale inspirate de ordin legislativ si nu numai…

Ovidiu Cucu (atasat politic la Redmond)La Microsoft ca si la Sun exista programatori cu experienta, nu amatori carora ar trebi sa le pupi bombeurile

Aurelian Popa (liber schimbist), despre cum vrea el 2% din salariul tau: La cati km de autostrada sa ne asteptam anul asta, daca TU nu vei expedia un plic amarat?… daca eu nu sunt in stare prin randurile astea sa declansez aceasta actiune, acest obicei, anual, la tine?

Aurelian Popa (group hugger), despre schimbarea la fata a Romaniei: Ce-ar fi sa-ti amintesti cand mai critici “exteriorul”, sa te uiti (si) in interiorul tau?

Aurelian Popa (birjar): La servici e imposibil sa învat chiar daca folosesc resurse de instruire gratuite disponibile oricui!

Silviu-Marius Ardelean (volintir): Suntem la început de an si sunt mai hotarat, ca niciodata, sa iau atitudine.

shady21 (militian): parerea mea ca web 3.0 v`a creea fiecarui utilazator o identitate proprie cat mai apropiata de cea reala lasand la o parte “masca ” din ziua de astazi ceva de genul “da esti altul in spatele monitorului”

Categoria Frontierele Cunoasterii

Silviu Ardelean (limitat): printf()-ul are limitele sale, ptr. tipuri simple (int, float, char, etc).

Dendros (primul om care a numarat pina la infinit): E doar o parere. Dar daca e adevarata afirmatia lui florin_, suntem departe de a atinge intregul potential al creierului sau poate nu-l vom atinge niciodata pe deplin, fiindca ar putea fi nelimitat, doar sa avem timp suficient.

florin_ (neuroparlamentar): Explicatia lor tinea de faptul ca sinapsele si retelele neuronale pot executa calcul polinomial cu n arbitrar de mare in timp linear (cu alte cuvinte retelele neuronale ar putea rezolva probleme ce necesita xn operatii intr-un timp proportional nu cu xn ci cu x1 (linear)).

Courage (curajos): Pentru mine a stii C inseamna sa stii pointeri si cum sta treaba cu memoria.Si pentru asa ceva trebuie anumite carti mai speciale care studiaza in detaliu asa ceva.Zic asta pt ca unu din interviuri l-am picat ca nu am stiut anumite “smecherii” cu pointeri si unu din ele,l-am picat ca nu am stiut cum sunt asezati in memorie si cum pointeaza,era mai complicat exemplu.

Silviu-Marius Ardelean (Dalai Lama), despre limba engleza la el pe blogul tehnic: Dragi “tovarăşi”, o folosesc pentru că dacă unul din India, Africa de Sud, Columbia, Rusia, etc îmi accesează site-ul, să mai revină şi altă dată. Nu să zică… site-ul ăla e într-o limbă ce n-o cunosc şi să nu mai revină vreo dată.

Silviu-Marius Ardelean (filosof determinist): The destiny makes me study automatics and industrial informatics to University of Petrosani.

DomnuKalu (game designer)Apoi, vom avea rasele: Romani, crestini, greci, egipteni, asiatici, africani, vikingi, azteci, arabi. Vom încerca sa facem puterile supranaturale si vrajile cât mai bine inspirate din istorie … soldati, ninja, samurai, vânatori, pirati, hoti, politisti, traderi,

BlaxxunRomania (VRMList)De asemenea a mai aparut si limbajul ‘Python’ care se vrea echivalent al lui VBS si JS

Andrei Ignat (matematician generalist): E ceva mai ciudat. Citiva clienti mai vechi ce au doar dll-ul ar vrea ca sa foloseasca functia ta , add, si pentru scaderi.

Aurelian Popa (chinese farmer), despre beneficiile codecamp-ului: Cum poti face task-uri evaluate în mod normal la 3-4 zile-om în sub 1 ora!

viorel2005 (detinut politic)Nu programtorii decid ce Windows va fi in viitor pe siste si producatorii de componente cu driverele lor.

BlaxxunRomania (somer)nu este de mirare ca multi proiectanti care lucreaza în ‘AutoCad’ sau ’3DMax’, fac pe grozavii ! Pai numai ei au rabdarea sa tot deschida la meniuri si ferestre, ca sa realizeze ce ?

Aurelian Popa (level 80 Paladin), despre abilitatile noi dobindite la codecamp: Cât ar valora pentru tine un proiect în care sa fii vedeta, vip-ul echipei datorita noilor abilitati dezvoltate?

Darie17 (etimolog)Totusi n-am reusit sa inteleg: de ce le numesc Tesla?? Care e legatura intre campul magnetic si aceste computere?

BlaxxunRomania (general in rezerva): ‘PYTHON’, este un limbaj de atac asupra lui ‘Java Script’, ‘JS’ si ‘VBScript’

Andrei Ignat (teoretician de cursa lunga): Popescu citise ca F# este un limbaj functional si printre lucrurile diferite se numara si faptul ca functiile si obiectele sunt similare.

Aurelian Popa (consumator de ceai chinezesc), despre programare: Mai nou nu conteaza asa mult abilitatile tehnice, ci abilitatile de comunicare si de colaborare armonioasa într-o echipa

Silviu-Marius Ardelean (adept al clasicismului), despre tipul enum: eu as renunta la acest tip enumerare si as folosi tipuri clasice, un vector, structura, etc

BlaxxunRomania (corespondent protv): Prin ce se deosebeste in mod esential grafica 3d de grafica de Realitate Virtuala ? Prin modul de randare: În Realitatea Virtuala, randarea se face în timp real, si de aceea nu întotdeauna grafica afisata de motoarele de Realitate Virtuala este de cea mai buna calitate.

Johane (victima): Andrei, Eu cred ca web 3.0 va o chestie gen yahoo mesenger, dar mult, mult maibine integrata in OS.

Johane (adept al lucrurilor mici): Nu cred ca vom mai folosi browsere ci doar aplicatii mici cu procesare cloud.

sventek (penalizat pentru adormirea coziasului): Privesc web 3.0 ca perioada interactiunii utilizator – web. Însemnând ca paginileweb vor “învata” pe masura ce sunt accesate, toate paginile vor fi user-friendly iar totul va fi în realtime.

bcman (meteorolog): eu zic ca ar fi util ca sistemele de operare sa se bazeze mai mult pe cloud dar nu sunt de accord cu OS care sunt tinute in cloud.

Andrei (smecher aspirant): hmm, nu e problema noastra asta. Problema noastra este – de ce nu putem fi noi cei care cream noul Visual Studio pentru ceva nou? Trebuie sa fim smecheri si sa incercam sa intelegem tendintele si sa o luam inaintea altora.

Premiul Abecedarul

Silviu-Marius Ardelean (miner): I’m writing what I’m thinking, what is revolting me, what is delight or disgust me.

Silviu-Marius Ardelean (analfabet)Cât timp suntem români, noi, nu avem pretentia vorbirii si scrierii unei limbi engleze perfecte.

Silviu-Marius Ardelean (gurist): Da ştiu… mai am de muncit la limba lui Shakespeares.

Andrei Ignat (prozator)Avantajele WCF versus WebService, cea mai de impact (si grafica) reprezentare am gasit-o aici.

Silviu-Marius Ardelean (istoric): Stii ce zicea Motoc: “multi dar prosti”.

Silviu-Marius Ardelean (pedagog)Regarding the “instructions how to make best algorithms ” there is not something special. This it depends on your’s algorithmic intellection, cleverness.

Silviu-Marius Ardelean (fan Peter Andre)Reviewing the comments, I see a miss understanding (It missed me, too).

Categoria Analogie Prin Comparatie

Ovidiu Cucu (maistru Zen): Era mai demult o reclama: “Ce faci tata?” “Prepar un suc de portocale” “Pentru ce atata munca,.. cand e gata preparat?”Deci:Daca-ti place sa storci portocale cu mana, folosesti doar Windows API.Daca vrei sa economisesti timp si sa obtii in acelasi timp un suc natural, pui portocalele la blender (MFC, ATL).Daca-l vrei si mai rapid, il iei de la taraba gata preparat (.NET). Atentie la E-uri!

Darie17 (poet emo): Ca si un om, orice limbaj are o viata. Vine, trece, moare.