Primul forum romanesc de programare!

Parerea ta.

Primul forum romanesc de programare!

Postby Mihnea » 15 Aug 2011, 19:10

Ma rog, nu chiar primul. A mai fost unul, dar de vreo 3 luni e intr-o "tranzitie de citeva zile" si ne-am plictisit asteptind, asa ca am decis sa umplem nisa lasata goala de disparitia dinsului. Mai sint vreo 2-3 forumuri cu sectiuni de programare, dar utilizatorii lor sint preocupati de teme, limbajul in care va fi scris Skynet sau retele neuronale pentru calcul polinomial in timp linear, deci daca n-ai dunga rosie pe buletin nu prea ai cu cine sa stai de vorba pe-acolo. Mai exista si constelatia AXTI, dar daca ati ajuns aici probabil stiti deja ce se petrece acolo. Daca nu stiti, mergeti si intrebati-l pe Ovidiu de Regula 0; ziceti-i ca v-am trimis eu, ca sa n-o lungeasca inutil.

Forumul asta nu doreste sa tina loc de stackoverflow sau google, in caz ca va faceati probleme ca noi ne facem astfel de iluzii. Menirea lui e sa le permita programatorilor romani sa discute chestii in romana, fara militieni care sa incerce sa-i legitimeze si pe cit posibil fara imbecili. Imbecilii ce se vor insinua in discutii vor fi eliminati prompt, cu exceptia cazurilor in care se poate ride pe seama lor. Vom numi aceasta promisiune Regula Infinit, deoarece este inversa Regulii 0 de pe codexpert.ro.

Dupa cum ati observat, deocamdata avem doua sectiuni principale, plus un experiment social. Presupun ca toata lumea s-a prins care-i scopul sectiunilor (sau cel putin toata lumea care are sanse de supravietuire aici), dar o sa fac totusi pe Capitanul Evident, ca sa nu zica vreunul ca nu i-am zis. In "Programare" se pot posta intrebari si proclamatii concrete, de la care se poate ajunge la cod executabil intr-un numar finit de pasi. Programarea in sine e o stiinta exacta, asa ca aici nu e loc de polemici si viziuni. Pentru opinii, convingeri si birfe despre tehnologii, metodologii si teorii gnoseologice exista sectiunea "Parerea mea". Scopul subforumului "Expert pentru o zi" e explicat separat acolo, nu stau sa reproduc aici.

Forumul asta e separat de pagina principala. Acolo facem noi bascalie de prosti. Aici punem la dispozitie un URL si niste spatiu pe un disc pentru programatorii care vor sa dialogheze intr-un cadru cit de cit organizat intre doua compilari. Nu ne propunem sa facem pe raspundacii, adica nu-i un hotline unde jos8cal si Mihnea raspund la intrebari despre cod, viata sau codexperti. N-o sa ne apucam sa facem sectiuni de download-uri, proiecte, resurse, articole, tutoriale sau FAQ-uri copiate de prin manuale de liceu sau MSDN, ca nu ne intereseaza sa primim diplome de stilpi ai comunitatii. Daca se vor gasi musterii, bine, daca nu, nu ne-a costat nimic sa incercam.
Mihnea
 
Posts: 124
Joined: 15 Aug 2011, 16:23

Return to Parerea mea

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron