Vorbitor in numele prostilor

Microsoft organizeaza anual cu 47% mai multe chiolhanuri decit un primar pesedist in campanie, dar in afara de serbarea emvepeilor (care tocmai s-a terminat, apropo), aceste evenimente nu ofera prea multe motive de amuzament sau oripilare. In 2012 insa, deschizatorii de drumuri din Redmond s-au gindit sa rectifice situatia, oferindu-ne un generos subiect de bancuri si in acelasi timp confirmind raspicat faptul ca-s decisi sa se duca pulii, ca firma, cu totul.

Majoritatea reuniunilor au teme tehnice, fiind deci populate de dorci imbracati in tricouri cu zicatori despre C# sau convertit cafea in cod. Neamuzament total. Exista insa citeva care au ca subiect group hugging-ul, iar cea aleasa de Microsoft pentru declaratia de anul asta este printre ele: Worldwide Partner Conference. Aici nu se poarta tricouri, ci costume, iar participantii au siluete si postúri de fosti directori de CAP (si chiar experienta practica in aceasta ramura de activitate, in cazul celor care provin din popoare ce s-au bucurat de binecuvintarile colectivizarii si economiei centralizate).

O adunatura de umflati si decrepiti care fac “networking” nu este o priveliste amuzanta in sine, nici macar cind networking-ul continua in baruri de striptease dupa incheierea programului impus. Totusi, Microsoft au reusit sa dea o noua dimensiune evenimentului de anul acesta printr-o singura atingere de geniu. Mail-ul prin care se anunta WPC 2012 poarta urmatorul subiect:

Inspiring. Influential. Iconic. Hear him speak at WPC 2012!

Sper ca daca nu v-as fi zis ca-i vorba de Microsoft, ati fi presupus ca WPC asta e ceva circ cu agili si ca “him” e vreun Bruce Lee care vine sa le spuna cum sa fie fluizi ca apa. Eu unul asa am crezut si am dat click sa citesc, pregatindu-ma sa rid. In schimb, m-am umplut de oroare, caci iata ce scria mai departe:

COME HEAR INTERNATIONALLY ACCLAIMED DEEPAK CHOPRA SPEAK AT WPC!
Don’t miss this inspirational opportunity to hear one of the foremost leaders in the field of mind-body medicine.

Deepak Chopra

In caz ca nu sinteti la curent cu arborele genealogic al Mamei Omida si n-ati auzit de domnul Chopra, va pot spune ca “mind-body medicine” este exact ceea ce pare: un gunoi new age despre vindecare prin ginduri pozitive din aceeasi categorie cu reiki si medicina germanica. Sa fii “foremost leader” in asa ceva e ca si cum ai fi foremost leader in crestinism, barbut sau stat pe scaun. Cel mai bun mod de a deveni foremost leader intr-un domeniu de genul asta este sa inventezi respectivul domeniu si sa te proclami foremost leader, dupa cum a procedat subiectul nostru de azi. Deepak a invatat despre fizica cuantica de pe Discovery si prompt a inventat medicina cuantica si nutritia cuantica. In timpul liber sustine Intelligent Design cu argumente stiintifice preluate de la Muzeul Creationismului. El isi are locul asigurat in constelatia marilor filosofi si profeti ai timpurilor moderne, alaturi de Ryke Hamer, Rael, Osho, David Icke si, sa nu-i uitam pe-ai nostri, Lorin Fortuna si Bivo.

WPC 2012

Si ma rog, chiar daca ar exista vreo diferenta intre invataturile domnului guru si descintecele Clarvazatoarei Vanessa din Chitila, tot trebuie sa ne intrebam de ce vine el sa vorbeasca la o conferinta de IT. Sa fi acceptat oare Microsoft ca toata industria de software e de cacat, si sa incerce sa-si invete partenerii ca singurul mod de a face bani e sa gasesti niste prosti si sa le vinzi vrajeala?

Teoria mea este ca Aurelian a facut pasul cel mare peste ocean si acum e responsabil cu evenimentele micromoi. Astept cu infrigurare filmarea de pe un balcon din Toronto care sa-mi confirme suspiciunea. Sper ca la WPC 2013 va fi invitat ex-Dr. Hamer sa continue educatia CAP-istilor in domeniul medicinei moderne explicind cum microbii sint de fapt agentii de vindecare, nu problema, iar medicina “mainstream” este de fapt o conspiratie prin care evreii vor sa dea cancer civilizatiei vestice (in Israel neexistind cancer, evident). Toate aceste noi informatii ii vor ajuta cu siguranta pe directorasi sa-si creasca mai cu spor culturile de soft din ograzile proprii.

Aurelian Popa

C-o fi Aurel de vina sau ca n-o fi, macar ne-am lamurit de ce e VS 11 alb-negru si are viewer de FBX si tool-uri pentru SCRUM: daca aia din conducere o ard in spirala cu personaje ca Deepak, ce pretentii sa ai de la restul angajatilor?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 Responses to “Vorbitor in numele prostilor”

 1. rilis Says:

  Nu stiam ca Microsoft s-a inhaitat cu tiganii. Unde vrea sa duca asta?

 2. random Says:

  http://www.zdnet.com/blog/microsoft/what-is-winc-and-how-does-it-figure-in-microsofts-bid-to-make-tools-a-2-billion-business/9359

  Banii, banii, banii. Show me your banii.
  Trist e pentru mine ca nu am jobul pe tehnologie open source. Firma se bazeaza pe MS.
  Iar MS daca n-ar “inova” ar fi excelent.
  Sa lase draq tool-urile astea sa ne mai facem cativa ani treaba cu ele.
  In fine, se pare ca-ti prieste strainatatea. Bafta si spor la bani.

 3. Mihnea Says:

  Hm? Ce strainatate?

 4. random Says:

  …. ahm, … nevermind.

 5. RRR Says:

  http://marketplace.xbox.com/en-CA/Product/The-Deepak-Chopra-Project/66acd000-77fe-1000-9115-d8025451086b

 6. Mihnea Says:

  Cacat, ma apucasem sa caut cablul de curent de la xbox ca sa-mi balansez si sa-mi intineresc spatiul interior, si dupa aia am vazut ca trebuie kinect. Da’ nu-i nimic, in sfirsit am motiv sa-mi iau kinect!

 7. BloodRain Says:

  N-am prins gluma cu VS11 alb negru, asa ca dau pe google sa vad care-i treaba cu VS11. Si ce gasesc: Visual Studio Achievements =)) . De exemplu:

  Turtles All The Way Down
  (0 points)
  Write a class with ten levels of inheritance. Now that’s a sweet inheritance!

  PS:Intre timp am vazut ca nu era nicio gluma cu VS11 alb-negru :|

 8. V Says:

  Eu aștept să-mi descarc Visual Studio 2013 prin Steam. Să mă joc cu amicii mei programatori.

 9. Catalin++ Says:

  Sa te joci de-a alocat pointeri :)) sau…stiu stiu: este o nou joc acum: “GetProcAddress” foarte viral :))

 10. Andrei Rinea Says:

  Indianul ala nu e prost deloc, cred ca ai sarit de la RONUA prea departe. Ca fapt divers, din ce in ce mai multe descoperiri stiintifice vin in contradictie cu teoria evolutiei.

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)