Subapreciatul loc doi

Desi francezii s-au straduit in repetate rinduri (Agincourt, Maginot etc.) sa ne invete ca important e sa participi, nu sa cistigi, lumea sluta in care traim tine minte doar invingatorii si-i trece in uitare pe ocupantii locului doi. N-as vrea ca site-ul nostru sa fie partas la acest trend dezonorant. In Campionatul National de Tirnacop Viteza a existat si o medalie de argint si e de datoria noastra sa recunoastem si sa laudam efortul celorlalti participanti.

Sa fie clar: nimeni nu poate concura cu Silviu Ardelean. Finetea cu care roteste el tirnacopul din poignet nu are egal. Singurul om ce-l pune uneori in dificultate este viorel2005, dar doar in probele libere, caci stilul dadaistico-involuntar nu este apreciat de jurii in probele impuse, ca cele de azi. Totusi, in umbra (si in urma) marelui miner trudesc alti citiva codexperti si este nedrept sa le ignoram zbuciumul.

Dupa cum spunea colegu’ in articolul anterior, Silviu a ratat startul in cursa de 100 de metri Google. A recuperat pe parcurs, dar Marius Bancila a avut o prestatie buna, ce i-a asigurat medalia de argint:

Vad ca azi e ziua intrebarilor de interviu. Din ce am citit, se pare ca cea mai buna metoda e Hammering weight (sau popcount).

Link-ul dat de seful clasei duce la articolul din wikipedia despre Hamming weight. Hamming, hammer, tirnacop… in viltoarea competitiei e usor sa faci confuzii. E la fel de usor de inteles ca atunci cind te grabesti sa bagi in somaj butonul “I’m feeling lucky”, n-ai timp sa si citesti ce scrie in link-urile pe care le repeti. La Marius, Hamming weight, adica numarul de biti setati dintr-un sir binar, este cea mai buna metoda de a numara bitii setati dintr-un sir binar. Acest rationament este confirmat peste tot in lumea inconjuratoare. De exemplu, adunarea este cea mai buna metoda de a aduna numere.

Felicitari Marius!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 Responses to “Subapreciatul loc doi”

 1. Tomis Says:

  Hammer time!

  In alta ordine de idei, pentru initiati – http://www.paulgraham.com/hamming.html

 2. Tomis Says:

  Inaintasii nostri – http://www.thehotglove.com/wp-content/uploads/2010/12/Hammer_Time.jpg

 3. wasile Says:

  Viorel trimite in eter o provocare:

  “Ar fi interesantă o comparaţie a performanţei.”

  Sa speram ca Silviu ne va blagoslovi cu un articol pe aceasta tema.

 4. Mihnea Says:

  Iti dai seama ca si noi ne rugam cu ardoare sa ridice Silviu manusa.

 5. thefatredguy Says:

  Corectie, sa ridice tarnacopul.

 6. Mihnea Says:

  Pardon.

 7. Cato Says:

  Citeam deunezi ca rasele pure de caini au inceput sa aiba tot felul de probleme din cauza bazei tot mai reduse a genelor. Aparent e bine sa mai corcesti din cand in cand specimenele ca sa le poti oferi accesul la gene sanatoase. Parerea mea e ca ar trebui sa mai corciti si voi site-ul asta misto rau in doua moduri: recomandari bune de carti pentru programare si eventual tehnici insusite/descoperite de voi. Eu unul as plesni de fericire sa vad asa ceva aici! :) Hai cu tata cu debuggeru’ ca se poate, nu fiti nasoli!

 8. Stefan Says:

  Ascultam azi o melodie care mi-a adus aminte de blogul vostru: Timpuri Noi – “Becule” (http://www.youtube.com/watch?v=m1b03AmFVng), in special versurile de la momentul asta: http://www.youtube.com/watch?v=m1b03AmFVng&feature=player_detailpage#t=52s: “sunt doar un simplu miner / cu brat vanjos si cu vointa de fier / nici nu realizez / sunt in mina sau visez?” :).

 9. jos8cal Says:

  :)

 10. Ion Says:

  Vedeti topicul C++ Accelerated Massive Parallelism de pe codexpert! Silviu… e incantat, desigur! Intrebare de 100 de puncte: oare va reusi sa itereze un hashtable mai rapid astfel?

 11. bullshit Says:

  Na gata? Siteul este abandonat? V-ati plictisit?

 12. Mihnea Says:

  Neah, da’ am avut multa treaba intercalata cu concedii. De asemenea avem in plan o realizare epocala menita sa duca trollingul pe noi culmi, insa pina acum doar am pierdut timpul gindindu-ne la ea, asa ca rezultatul net e ca nici n-am mai scris, dar nici n-am iesit cu opus magna din stadiul de “ce misto ar fi daca”.

  S-au strins citeva subiecte (majoritatea non-codexpertice, ca vad ca minerii o cam freaca in ultimul timp), dar sintem oameni slabi ce opteaza prea usor pentru bautura, lincezeala sau somn atunci cind timpul permite, in loc sa puna mina pe condei si sa-si faca un rost in lume. Promitem ca ne vom scutura de lehamite, dar nu dam date fixe.

  PS: sau am putea sa facem un forum de programare, ca tot a decedat programare.org… :>

 13. thefatredguy Says:

  Programare.org nu e mort!!! Doar se transforma, daca e sa dam crezare textului de pe site.

 14. DarkByte Says:

  programare.org s-a transformat deja – dintr-un forum intr-o pagina html. Acum asteptam urmatoarea schimbare la fata.

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)