ZĂ Lolffice 2010!

Sint convins ca motivul pentru care domnul Tatomir a fost data afara s-a carat din fruntea Microsoft Romania este de fapt asta!

Office 2010 s-a lansat si in Romania. Fundatia conceptuala a campaniei este articolul hotarit “the”, cel care face diferenta intre general si particular, intre Programator si Silviu Ardelean. Numai ca niciunul dintre cei listati acolo ca fiind imaginea diversilor functionari nu pare a fi vreo personalitate romanesca, cineva care sa fie un ZĂ Cineva. Ei sint doar ZĂ Nimeni, niste nimeni caucazieni cu dinti albi gasiti probabil cu google images. Aici este punctul in care campania a gresit fundamental (ἐκλογή). Bine, ar mai fi si faptul ca daca dai click pe una din poze si inchizi cu X dreapta sus, a doua oara cind dai click pe cineva, dispar toate pozele. Detalii …

Cu poza de mai sus incerc sa aduc lansarea Office-ului in Romania la nivelul dorit de conceptul campaniei “the” office. Il voi numi Lolffice 2010 pentru Romania.

Un alt motiv pentru care campania este una neobisnuit de proasta ar fi manifestul, ZĂ Mein Kampf-ul celor care merg la slujba direct din circiuma:

ZĂ este un articol hotărât. Silaba care face diferența între ce e remarcabil și “restul”

Doar ca in cazul asta voi ati pus poze cu resturi pe post de remarcabila Magda Catone. Pina si Dero s-a prins ca Romanul Recent doreste sa se gindeasca la dinsa cind isi spala chilotii. N-am luptat noi acum 20 de ani ca mai apoi sa ne identificam cu necunoscuti de pe google images. Ei dracia dracului!

De la ZĂ shaorma pentru care traversezi jumătate de oraș la 3 dimineața, până la ZĂ bicicletă, în orice domeniu poți găsi acel lucru desăvârșit.

Sa-ti spun un secret: cei care viseaza la 3 dimineata la lucrul desavirsit numit ZĂ Shaorma sint cei care cauta potol dupa ce au rupt mesele prin circiumi toata noaptea. Pe asta cu bicicleta n-am prins-o, dar probabil e unul din textele pe care le produci la primele ore ale diminetii la birou, dupa o noapte in care ai traversat orasul in cautarea desavirsirii.

ZĂ comedie romantică îi face și pe cei mai înrăiți microbiști să schimbe postul în minutul 25 al primei reprize.

Oh Da! Tu stii ca microbist inseamna deja unul dus cu capul pentru fotbal, nu? Daca mai adaugi si “inrait” acolo automat i-ai conferit o sensibilitate cehoviana, iar mina lui se va muta de pe pet-ul de Skol direct pe telecomanda.

Pentru că un lucru cu adevărat ZĂ îți schimbă perspectiva, reinventează standardele și aruncă direct la coș tot ce e mediocru și irelevant

A se vedea cazul Tatomir.

E timpul să eliminăm din vocabular expresia “merge și așa” pentru bucuria pe care numai un lucru ZĂ, ne-o poate oferi.

Ironic. “Merge si asa” ar fi fost mai potrivit ca nume al campaniei, pentru ca asta a iesit de fapt!

Bucuria pe care Lucrul “ZĂ” ar fi trebuit sa mi-o dea, mi-a fost rapita in totalitate de acei indivizi necunoscuti din poze cu textele lor despre cum investitorul duce gemul la bunica peste ocean. Srsly! Imi ramine doar sa-mi imaginez bucuria de a-i vedea pe Fizz, Nikita si profa de sex folosind Lolffice 2010.

As fi deraiat de fericire sa o vad pe Naomi aratind poze cu ea batuta dar folosind PowerPoint in direct la OTV. Sau pe Fizz cum isi numara banii folosind Excelul pentru calcul tabelar. Sau pe Profa de Sex folosind Outlook Express pentru a-l convinge pe Silviu Ardelean ca laba este arta. Sau pe Silviu Ardelean folosind Word ca sa scrie “products requirements documents“.

Srsly guys, ZĂ fuck!

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

6 Responses to “ZĂ Lolffice 2010!”

 1. B.L. Says:

  Minunat articol. ZĂu!

 2. siEu Says:

  e loc de articole interesante si daca studiem unele comentarii la articolul Zosomir.

 3. Mihnea Says:

  Sper ca te referi la Expertul in Comunitati si Ceai Chinezesc, Lumina Pura si Calauzitoare a Itproilor si Devilor, Alegatorul Hotelurilor pe Baza Filmarilor din Balcon, Aurica Popa. Daca da, el are un loc de cinste in etosul autobazei si-n sufletele noastre si sper ca ne vom putea ocupa mai pe larg de el in viitorul apropiat, caci merita cel putin la fel de multa atentie ca Silviu.

 4. redeye Says:

  Apropo de campanii de marketing si fotografii stock, e destul de amuzant ce gasiti pe linkul asta:

  http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=stock_photos

  “Fuck it.” -Microsoft’s advertising agency. :)

 5. siEu Says:

  @Mihnea: bineinteles

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)