Curatenie de toamna

Ca orice om care recunoaste ca-si recunoaste greselile, Silviu Virgula Ardelean a fost foarte ocupat in ultimele zile sa-si spele pe furis imaginea online, care in momentul de fata e un pic sifonata. Dupa ofensiva raportata intr-un post anterior, in care un brainstorming al AXTI l-a ajutat sa-si corecteze micile scapari legate de map-uri plus alte citeva detalii d-astea care nu stirbesc cu nimic maiestatea lui de lucrator la cea mai emblematica multinationala, Silviu si-a indreptat subtilul tirnacop spre alte doua intimplari din trecut.

Intii si-ntii si-a editat “optimizarea” pe care o pomeneam aici. In codul original ii scapase degetul aiurea si copia memoria doar daca nu era nimic de copiat. Acum a corectat comparatiile alea care erau gresite doar din neatentie, dar a lasat aberatia principala, aia cu sizeof. Intr-unul din multele paradoxuri ce asezoneaza comunitatea expertilor, desi programa deja de ceva vreme staturi de plata emblematice la multinationala, expertul nostru in masini de scris automate si recunoasterea greselilor avea o dilema de incepator. Din pacate el nu a putut sa-si falsificerecunoasca si greseala mai mare, deoarece se discuta mai departe despre ea in thread-ul ala. Observam ca post-ul nu apare ca editat, cum se intimpla daca un muritor de rind incearca sa pacaleasca trecutul, semn ca Silviu a apelat la Luminatorii AXTI pentru a-si spala pacatul.

Proaspat posesor al unui tecut cu 0.47% mai curat, Silviu a decis sa mai cizeleze un pic si post-ul ala despre a carui evolutie am vorbit pe larg mai demult. Dupa ce a fost de neclintit in decizia lui ca jos8cal si cu mine sintem aceeasi persoana, aducind ca argument faptul ca nu crede ca are fata de prost, el tocmai a trecut la a 5-a varianta de titlu pentru mult iubitul post, de data asta la plural: Mitocanilor. Acum a schimbat si URL-ul (inainte uitase si lasase mai-jegule.html desi ajunsese cu titlul la “Mitocanule”), asa ca voi mistifica si eu trecutul reparind link-urile din post-urile de aici, ca sa nu se piarda saga. In noul text el vorbeste degajat despre doi agresori, de parca n-ar fi sustinut energic de multiple ori la tribuna codexpert faptul ca noi doi sintem unul singur, cu multe conturi menite sa-l bage pe el in ceata. El n-are fata de prost, daca va amintiti. El a stiut dintotdeauna ca sintem doi, deducind chestia asta din faptul ca avem useri diferiti, iar textul a fost asa de la inceput (mentiunea “last edit” e acolo dinainte de ultima editare). Faptul ca unele verbe sint la singular inca (“Încăpăţânându-vă să vă bagi în seamă“, “Voi, frustratilor, foloseşti tool-uri“) nu e IN NICI UN CAZ un semn ca s-a petrecut ceva si oricum se va rectifica deindata ce va citi aici despre asta. Si ca tot avea casca-n cap si vagonetul aproape, a sters si ultimul comentariu din seria aia in care se pisa lumea pe el, iar el isi deschidea sufletul in fata jetului, crezind ca-s cuvinte de apreciere. Noroc ca am salvat tirada.

Daca ar fi sa ne dam cu parerea cine-l ajuta pe Silviu sa-si ia din pila trecutul fara a lasa urme, n-am putea ignora faptul ca Ovidiu “MVP” Cucu si-a sters si el de ceva vreme bancul IT pe care-l semnala publicatia noastra la inceputurile ei. Sa nu uitam ca Ovidiu si-a primit aleasa educatie de atasat politic pe linga uzina in vremuri in care alinierea istoriei la idealurile partidului era o slujba cu norma intreaga pentru unii, de unde si reflexul de a-ti cere buletinul cind ii arati ca a gresit ceva. Probabil Ovidiu isi doreste acum sa deporteze toate thread-urile in care a scris Silviu timpenii, dar asta ar insemna sa-si stearga tot forumul.

PS: Ultima postare pe blog-ul lui Marius Bancila se intituleaza Remnants of the Golden Age of Communism. Mi se pare foarte nimerit.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)