Operatiunea Monstrul

Pescarul idealist si putin naiv Silviu Ardelean a decis ca articolul sau despre Particularizarea reprezentarilor folosind meniuri dinamice de tip popup si drop-down ar merita ceva mai multa expunere decit primeste pe site-ul expertilor, deci a urcat din nou la catedra si l-a transpus intr-o limba de circulatie internationala, in ciuda faptului ca aceasta din urma s-a opus viguros.  In codul atasat articolului putem observa cum se da la musca intr-un std::map:

for (iterDynMenu it = m_menuMap.begin();
   it != m_menuMap.end(); ++it)
{
  if (it->first == nMapKey)
  {
    // key exists and should be changed
    m_menuMap[nMapKey].bIsVisible = bFlag;
    bRet = true;
    break;
  }
}
Tags: , ,

19 Responses to “Operatiunea Monstrul”

 1. Silviu Ardelean Says:

  Mai dar ce te mai fute grija de omul asta… Bag de seama ca te-a futut bine si nu mai poti de grija lui.
  Unu’ mai breaz nu ai gasit?

 2. Mihnea Says:

  Ne cerem scuze ca acest site pare un fan-club Silviu Ardelean si am dori sa-i asiguram pe toti cititorii nostri ca incercam sa urmarim mai multe virfuri de lance ale online-ului romanesc (dupa cum se poate observa si in arhiva). Intimplarea face ca Silviu sa fie cel mai prolific in aceasta perioada si un caz exceptional in general, de aceea ponderea articolelor inclina inspre el.

  Stilul abordat de tine ne da speranta si am dori sa-ti oferim o sansa de afirmare: daca ai un blog, o pagina personala, un user pe vreun forum (Cristiane, tu esti ma?) sau o alta forma de manifestare publica, te rog indreapta-ne spre ea si vom incerca sa rupem monopolul lui Silviu. Nu promitem insa nimic, caci nu e usor sa te apropii de acest Luceafar.

  PS: Futacel sau Frustracel? Decide-te in pula mea ca am vazut un nume nou pe firmamentul comentatorilor si era sa ma ud tot de bucurie ca ne mai citeste cineva.

 3. Silviu Ardelean Says:

  Ei… acum nu fi si tu asa de modest.
  La cat ai pupat in cur lumea pe twitter, inevitabil faci ceva trafic.

 4. Mihnea Says:

  Inevitabil coaie.

 5. Ovidiu Cucu Says:

  Mai pulete,

  eu te-am intrebat ceva, tu o dai in diverse, pedo-abuzatule pletos de zdreanta ce te-a fata ma-ta in coviltir.

  Vrei sa-ti desenez, chiorule?

  totalsoft e de cacat, ronua e de cacat, codexpert e pisat ce sa mai… de fapt pe cine de ce nu t emai fute nimeni de la o vreme incoace? asa existential vorbind… bou cabinat ce esti.

 6. Mihnea Says:

  Ia deseneaza-mi coaie.

 7. Silviu Ardelean Says:

  Pai da… e de cacat cat timp mr. Virgin nu mai are loc pe ele… sau de el. :)

 8. Mihnea Says:

  Deep coaie. Sa-nteleg ca nu te-ai invatat minte cind te-ai dat mare pe programare.org cum ai tu puteri absolute si te-a luat lumea la pula. Acum incerci sa te simti important si pe-aci preluind dume de la singurul om de pe internet care nu se prinde cind se face misto de el. GG ba.

  Oricum, fii atent o chestie: cred ca lu’ wordpress asta nu-i place cum puti a rachiu de perje si te tot baga in spam. Eu tot fac eforturi sa-ti aduc cugetarile la lumina zilei, chiar asa anonime cum crezi tu ca sint, ca sa nu cumva sa-ti pierzi interesul. Noi credem in libertatea de expresie si cacaturi d-astea impotriva carora tu ti-ai construit un forum, dar de asemenea stim ca e mult mai amuzant sa faci misto de cineva daca boul si citeste, deci e si etic si profitabil sa te dezgrop. Pe de alta parte, vad cum te roade sa vii aici sa-ti versi frustrarea (sau “fustrarea” cum zice Silviu) si cred ca n-ai putea sa stai deoparte nici daca iti las puroiul sa se usuce in folderu’ cu spam. Pur si simplu ai nevoie sa vii aici sa vezi ce se mai zice despre comunitatea ta, nu-i asa? Iti lingi flegmele de pe fata si te intorci si a doua zi, ca te termina gindul ca unii te iau la pula undeva. Si asta e tot ce ne putem dori mai mult de la tine si de la celelalte suflete pe care le zugravim in aceste rinduri.

  Rezumat in caz ca ti s-a ars neuronu’ cind a vazut atita text: sugi pula.

 9. Silviu Ardelean Says:

  Vai Mihnea, doar atat poti? M-ai dezamagit… :P

 10. jos8cal Says:

  Hahaha stai linistit ca inca n-ai vazut nimic. Urmezi tu la rind in curind. :)

  PS. Da` ce-i bre cu linistea asta la voi in ograda cu experti? Hai mai pune-o si tu de-un FAQ ceva sa mai avem si noi material de laba aici.

 11. Catlu Says:

  Mai e unul, Ignat din aceeasi categorie. Raspunsuri scurte si anpixu.

 12. Silviu Ardelean Says:

  Nu mi-e foarte clar la ce te referi.
  In schimb, din tot jurnalul tau de bord inteleg adevarate FAQ-uri pentru fustrati.

 13. jos8cal Says:

  Se scrie fRustrati in pula mea de roman care nu stie engleza pentru ca e roman. Acum marsh la tine pe blog si corecteaza-l.

 14. Paul Says:

  Inevitabil, coaie!

 15. Stefan Says:

  For fuck’s sake, codul asta e barbarie curata. Cum ar veni, mai bine cauti elementu buclucas de doua ori, sa fii sigur, doar se stie ca map-ul e imprevizibil, al dracului.

 16. Mihnea Says:

  Eu cred ca ilustreaza foarte bine un principiu de baza din programarea defensiva: redundanta. Nu numai ca face doua cautari, dar prima e liniara, ca nu poti avea incredere in arborele ala pe care e construit map-ul.

 17. Stefan Says:

  Eh, iteratorul ala trebe plimbat bine, ca altfel oboseste. Daca dai doar cu find() se sedentarizeaza.

 18. anasd Says:

  am dat un search in articole dupa codu ala, sunt io chior sau l-o sters?

 19. Mihnea Says:

  L-a inlocuit cu m_menuMap.find(), nu inainte de a sustine (sub pseudonim) prin comentariile de la alt post ca n-a gresit cu nimic. Initial a inteles ca ii sugeram sa foloseasca std::find() si ne-a acuzat ca ne luam de chestii cosmetice. Cred ca nici pina in ziua de azi nu intelege ce-a gresit, sau ce ar face std::find() daca l-ar folosi, sau ca nu i-am sugerat asta, sau ca intre map.find() si std::find() e o diferenta, sau ca operator[] ala face o cautare. Probabil doar l-a intrebat pe Mariusica cu ce sa inlocuiasca codul ca sa-si ascunda urmele, si Mariusica i-a dat varianta (corecta) care se gaseste azi in DynamicPopupMenu.cpp la linia 67.

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)